Zowel horecaondernemers als ook bijvoorbeeld bloemisten en kaaswinkels kunnen te maken krijgen met uitval van een koelcel. Op drukke momenten kan een dergelijke koeling vol liggen met verse vis, kostbare truffel of de meest mooie bloemen die net ingekocht zijn voor moederdag.
Je komt op een ochtend op de zaak en ziet tot jouw schrik dat de koeling om wat voor reden dan is uitgevallen. Het kan ieder bedrijf overkomen.
Onlangs gebeurde het nog bij een horecaondernemer, klant van ons kantoor. Naar aanleiding van een storingsmelding heeft de leverancier van de koelcel een instelling gewijzigd waardoor de koeling in zijn geheel niets meer deed. Als je je bedenkt dat deze horecaondernemer net na weken dicht geweest te zijn (i.v.m. corona) flink had ingekocht dan weet je dat er een kapitaaltje aan goederen in de koeling lag. Gelukkig was deze ondernemer hiervoor verzekerd en heeft de inkoop waarde van deze goederen vergoed gekregen.
Kortom, het risico van koelschade is een risico dat serieus genomen moet worden door ondernemers in de branches horeca, detailhandel en groothandel.
Niet alle verzekeraars bieden standaard een dekking voor dit risico. Kijk dus goed op de polis van jouw inventaris-goederenverzekering of er een dekking voor koelschade is opgenomen en als er een dekking is opgenomen beoordeel dan of de hoogte van deze dekking voldoende is.